“Εσύ καθορίζεις τη ζωή σου στους εικονικούς κόσμους”

Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2008 – Safe Internet Day 2008Το σχολείο μας συμμετείχε στο διαγωνισμό για την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2008 με μια μικρή εικονογραφημένη ιστορία για ένα ποντικάκι και τις περιπέτειές του στον κυβερνοχώρο. Η συμμετοχή τιμήθηκε με το 2ο Πανελλήνιο Βραβείο (στιγμιότυπο από τη βράβευση στη φωτογραφία).
Διαβάστε την ιστορία παρακάτω και δείτε την να ζωντανεύει σε αυτήν την παρουσίαση.
Συνεπαρμένος


Είμαστε σε μια τάξη με ποντικάκια και μια καθηγήτρια ποντικίνα. Το δικό μας ποντικάκι είναι ξεχωριστό. Η καθηγήτρια τους βάζει εργασία και το ποντικάκι πάει στο σπίτι και μπαίνει στο internet.


Μπαίνει σε ιστοσελίδα του “Mougle” με γυμνά ποντικάκια. Κρύβει τα μάτια του με τα χέρια του και μετά ανοίγει τα δάχτυλά του. Περνάνε 2 ώρες.

Ξαφνικά το computer βήχει, έχει πυρετό και ιό. Το ποντίκι του δίνει antivirus.

Το computer έχει πάνω του ένα θερμόμετρο. Ανοίγει το στόμα του και το ποντίκι έχει ένα μπουκάλι με αντιβιοτικό και του το δίνει με το κουτάλι. Το computer γίνεται καλά.


Το ποντίκι τώρα σκέφτεται να αγοράσει αντιγατικό (δηλητήριο για γάτες) γιατί είναι πολύ κακές. Βρίσκει μια ιστοσελίδα που πουλάει τα καλύτερα αντιγατικά. Γράφει τα στοιχεία του, τον αριθμό της πιστωτικής κάρτας του πατέρα του.Από την άλλη μεριά κάθεται ένας γάτος πονηρός με χρυσά δόντια, χρυσά δαχτυλίδια στο χέρι, φοράει καρφιά, μαύρα γυαλιά, σκουλαρίκια, μενταγιόν, έχει μακριά και γαμψά νύχια και τρίβει τα χέρια του. Ο κακός γάτος τού στέλνει ένα e-mail και έχει μέσα του ένα spyware. Το ποντικάκι αναρωτιέται να τ’ ανοίξει ή να μην τ’ ανοίξει;

Το ποντικάκι βγαίνει από αυτό το site και μπαίνει στο “lost age” και οι ώρες περνούν. Τα μάτια του κοκκινίζουν και γίνονται τετράγωνα. Κοιμάται μόνο μια ώρα και την άλλη μέρα πάει στο σχολείο νυσταγμένο και χωρίς την εργασία του.


Το μεσημέρι, μετά από μια δύσκολη ημέρα στο σχολείο, γυρίζει σπίτι και βρίσκει τη μητέρα του λιπόθυμη γιατί έχει ανοίξει το λογαριασμό του ΟΤΕ και τον πατέρα του πολύ θυμωμένο γιατί “κάποιος” έχει χρεώσει την πιστωτική του κάρτα με ένα υπέρογκο ποσό.

Το ποντικάκι μαλώνει τον εαυτό του:

«Να είσαι πιο έξυπνο ποντίκι την επόμενη φορά»!!!

Οι μαθητές που πήραν μέρος: Κωνσταντίνος Αγγελής, Παναγιώτα Αλεξοπούλου, Σπύρος Αλοίμονος, Κατερίνα Γεωργοπούλου, Γιάννης Γιαννόπουλος, Σωτήρης Γυφτέας, Μαρία-Κατερίνα Δούση, Μαρία Θεοδωρακοπούλου, Βασιλική Καλούτσα, Γιάννης Κατσιμπούρης, Μαρία- Παναγιώτα Κάτσου, Ηλίας Κοντούλης, Κατερίνα Κότση, Χρήστος Κότσης, Αφροδίτη Κούρτογλου, Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, Βαγγέλης Λουκάς, Ελένη Μέντζα, Ηλίας Μερκούρης, Ευτυχία Μιχαλοπούλου, Αφρούλα Μπεσσή, Βασιλική Ξυδέα, Ελένη - Ιωάννα Ορφανού, Κατερίνα Παναγιώταρου, Ευγενία Πανταζή, Σταυρούλα Τσάκλα.

Συντονιστές καθηγητές: Θεμιστοκλής Νταβέας, Ευγενία Ντεκελέ, Ουρανία Σκλήκα